MarinaParken

Blauwe vlag - keurmerk jachthaven

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. De Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die het strand of de jachthaven levert op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.

Ook MarinaPark Bad Nederrijn beschikt al jaren over deze onderscheiding. In Nederland zijn ca. 130 jachthavens erkend met de Blauwe Vlag.

Het doel van het Blauwe Vlag programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteiten veilige en schone jachthavens. 

Meer info over de Blauwe Vlag vind je hier.

Blauwe Vlag 2024