MarinaParken
Cultuur snuiven

Cultuur snuiven

In de omgeving: 2km

Kastelen en burchten

In de omgeving van de Loosdrechtse Plassen vind je veel kastelen, burchten en landhuizen die de moeite waard zijn om te bekijken. Dichtbij de plassen vind je Kasteel Sypesteyn en de Nyenrode Business Universiteit. Het is geen kasteel, maar Fort Nieuwersluis kom je ook tegen wanneer je een klein rondje langs de plassen fietst. 

Wat verder weg vind je Kasteel de Haar, Slot Zuylen, Kasteel Groeneveld, Kasteel De Hooge Vuursche en niet te vergeten Kasteel Drakensteyn en Paleis Soestdijk waar de koninklijke familie heeft gewoond.

 

Slot Zuylen


Levend museum met kasteeltuin en indrukwekkende kamers. Dit oude slot ligt wel een eindje van de Loosdrechtse Plassen, maar is alsnog zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Als je De Vecht richting het zuiden volgt, kom je uiteindelijk bij het slot uit. Slot Zuylen heeft een programma vol interessante tentoonstellingen en voorstellingen. Daarnaast zijn ook de tuin en de binnenkant van Slot Zuylen de moeite waard om te bekijken.

Het slot bezit over een unieke collectie van antieke meubels, schilderijen en gebruiksvoorwerpen. Ook de geschiedenis is goed bewaard gebleven. Door de route door het slot te lopen kom je steeds meer te weten over deze unieke historie van wel 750 jaar oud.

Kasteel-Museum Sypesteyn


Eén van de meest indrukwekkende historische gebouwen in de omgeving van de Loosdrechtse Plassen is Kasteel Museum Sypesteyn. Rondom het kasteel is een schitterende tuin aangelegd, waar je heerlijke wandelingen kan maken en vele verschillende planten en bomen kan bewonderen.

Het kasteel museum is ook aan de binnenkant een plaatje om te zien. Wandel door de oude gangen en kamers en krijg een unieke inkijk in het levenswerk van jonkheer Henri van Sypesteyn.

Waterliniemuseum Fort bij Vechten


Op het eeuwenoude Fort bij Vechten ontdek je hoe water een wapen werd. Laat je meenemen in eeuwenoude verhalen over de Waterlinies. Rondleidingen door verschillende fort gebouwen zijn mogelijk. 

 

Meer In de omgeving