MarinaParken
Wandelen

Wandel- en fietsroutes

In de omgeving: 1km

Wandelen

Wandelen in afwisselend landschap

Rondom de Loosdrechtse Plassen kun je goed wandelen. Struin door de straatjes van de nabijgelegen plaatsen zoals Loosdrecht, Breukelen, Loenen aan de Vecht of Nieuw-Loosdrecht. Het Zoddenpad is een populaire wandelroute (13km) in de omgeving en neemt je mee door een afwisselend landschap van de polder tot in de bossen.

Klompenpad Zoddenpad

Als je houdt van wandelen door mooie natuur moet je ook in de buurt van de Loosdrechtse Plassen zijn. Eén van de bekendste wandelpaden in deze omgeving is het klompenpad Zoddenpad.

  • Het Zoddenpad is een route van 13 kilometer, kan verlengd worden tot een route van 18 kilometer.
  • Langs de route vind je een afwisselend, maar altijd typisch Hollands landschap.
  • Geniet van de rust en het uitzicht terwijl je het mooie buitengebied van Tienhoven en Westbroek verkent.
 

Fietsen

Verken de omgeving met de fiets

Als je op zoek bent naar een typisch Hollands uitje, blijft dat natuurlijk wel het gebied op de fiets te ontdekken. In en rondom de Loosdrechtse Plassen vind je een schitterend landschap en prettige fietspaden. Er zijn vele routes in de omgeving beschikbaar, dus je kunt alle kanten op. Zo kan je over de Hilversumse hei fietsen, maar ook over de wegen die door de meren heen lopen. Je kan ook naar Slot Zuylen fietsen vanuit de Maarsseveense Plassen of de authentieke molens bekijken via het Groenedijkse pad.

Fietsen langs water en landhuizen

De omgeving van de Loosdrechtse Plassen is ideaal om met de fiets te verkennen. Het kleinste rondje om de plas is zo’n 25 km. Grote stukken van de route fiets je langs de plassen en prachtige kanaaltjes met de vele bruggen. Maar je kunt ook genieten van de gigantische landhuizen langs de route. Daarnaast kom je enkele kastelen op deze route tegen zoals Kasteel Sypesteyn en de Nyenrode Business Universiteit die in een kasteel gevestigd is.

 

Meer In de omgeving